Καταγγέλλει την δημιουργία hot spot στη Χίο η Λαϊκή Ενότητα

Κατά της δημιουργίας  hot spot στη Χίο τάσσεται με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Χίου της Λαϊκής Ενότητας, καταγγέλλοντας ότι «με ιδιαίτερη σπουδή και θέρμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής της στην Χίο προωθούν την λειτουργία hot spots και στο νησί μας, χωρίς να αναλογίζονται  τις συνέπειες».

Στα κέντρα αυτά, προσθέτει η ΛΑΕ «ουσιαστικά κέντρα διαλογής ανθρώπων, οι αριθμητικοί και ποιοτικοί στόχοι που επιβάλλονται από την Ε.Ε. εξυπηρετούν σκοπιμότητες των μεγάλων χωρών της. Τα hot spots είναι κρησάρες ανθρώπων, όχι με βάση τις άγριες ανάγκες επιβίωσης που τους έδιωξαν από τις πατρίδες τους (πόλεμοι – καταστροφές – πείνα) αλλά με κριτήριο ποιοι μπορούν να είναι χρήσιμοι σαν μορφωμένο και συνάμα φτηνό εργατικό δυναμικό στις χώρες υποδοχής».

Η ΛΑΕ καλεί «τους φορείς του νησιού, τις προσφυγικές οργανώσεις, τους αλληλέγγυους πολίτες, να αντιδράσουμε όλοι μαζί έγκαιρα και αποτελεσματικά. Το νησί μας πρέπει να παραμείνει δίοδος μετακίνησης των προσφύγων αλλά και όλων των ανθρώπων της άγριας ανάγκης – και αυτοί είναι πρόσφυγες – προς τις χώρες που επιθυμούν».