Καταγγελία του ΣΕΥΙΧ για απόλυση εργαζόμενης από το σουπερμάρκετ «Χαρά»

Την απόλυση εργαζόμενης από την αλυσίδα σουπερμάρκετ «Χαρά» καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, με ανακοίνωσή του την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Επισημαίνει δε ότι πρόκειται για απόλυση που έγινε στην λογική να απαλλαγεί η εργοδοσία από τις «ακριβές» μισθοδοσίες εργαζομένων και όχι επειδή η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν έκανε καλά τη δουλειά της, όπως την κατηγόρησαν.

«Η απόλυση αυτή έρχεται να προστεθεί στις απολύσεις που είχαν γίνει πριν από περίπου 4 χρόνια από την ίδια αλυσίδα Σ/Μ, αλλά και τις δεκάδες αλλαγές συμβάσεων που έγιναν κάτω από απίστευτη τρομοκρατία και εκφοβισμό των συναδέλφων. Στο απυρόβλητο δεν άφησε, βέβαια, η εργοδοσία ούτε το Σωματείο μας, με τα εξώδικα που ακολούθησαν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους της αλυσίδας , καθώς και των άλλων σουπερμάρκετ «να μη φοβηθούν. Να σηκώσουν το ανάστημά τους και μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, να βάλουν φρένο στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους. Να βάλουν τις δικές τους ανάγκες μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων».