Καταγγέλλει η Ν.Δ. την υποστελέχωση των σχολείων Ψαρών και Οινουσσών

Υποστελεχωμένα την ημέρα του αγιασμού, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, θα είναι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Οινουσσών (γυμνάσιο Λ/Τ και ΕΠΑΛ) και των Ψαρών (Γυμνάσιο Λ/Τ), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή Χίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «από τα 13 δηλωθέντα κενά σε βασικές ειδικότητες, καλύφθηκαν μόλις τα 4, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων στις εσχατιές της Ελλάδος.

Αναρωτιόμαστε με όλα τα παραπάνω, για το αν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου θεωρεί ακόμα τα ακριτικά νησιά των Ψαρών και των Οινουσσών κομμάτι της Ελλάδας ή θεωρεί τους μαθητές των σχολικών μονάδων αυτών των νησιών β΄ κατηγορίας. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον ξέχασαν τα δύο αυτά νησιά μας!!!

Τον ρωτάμε, τέλος, πότε έχει σκοπό να στελεχώσει πλήρως με εκπαιδευτικό προσωπικό, όλων ανεξαιρέτως των ειδικοτήτων, τα σχολεία όχι μόνο των Οινουσών και των Ψαρών, αλλά και της Χίου (από τα 25 κενά της Α΄ Χίου δεν καλύφθηκαν τα 13)», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.