Καταγγέλλει τη δίωξη υπαλλήλου της αρχαιολογίας η ΑΔΕΔΥ

Επανέρχεται στο θέμα της δίωξης συνδικαλιστή, υπαλλήλου της αρχαιολογίας, με βάση τον πειθαρχικό κώδικα και ζητά από την διεύθυνση την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής.

Το περιστατικό αφορά τον τραυματισμό εργαζόμενου στις ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας στον ποταμό Καλοπλύτη όπου καταγγέλθηκαν από τους συνδικαλιστές ελλειπή μέτρα προστασίας κ.λπ. και σε απάντηση αυτών των καταγγελιών η υπηρεσία προχώρησε σε παραπομπή στο πειθαρχικό ενός από τους υπαλλήλους της.

Καταγγέλοντας προσπάθεια φίμωση των συνδικαλιστών και τρομοκράτησης των υπαλλήλων η ΑΔΕΔΥ ζητά την ανάκληση της πειθαρχικής απόφασης σημειώνοντας:

Η αναφορά του συναδέλφου σε ραδιοφωνική  συνέντευξη στις 7/12/21 στο εργατικό ατύχημα που συνέβη  στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην οδό  Ψυχάρη στις 6/12/21 με θύμα έκτακτη εργάτρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία διεκομίσθη στο νοσοκομείο, η ανάδειξη των ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του Δήμου Χίου,της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της κατασκευάστριας εταιρίας, οδήγησαν στην κλήση σε απολογία και την πειθαρχική τιμωρία του.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια ένταξης της συνδικαλιστικής δράσης στα πειθαρχικά παραπτώματα και πρωτοφανή ενέργεια φίμωσης και χειραγώγησης του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που επιτρέπουν τις συνδικαλιστικές διώξεις .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕτην άμεση ανάκληση της απαράδεκτης πειθαρχικής ποινής  και την παύση της δίωξης του συναδέλφου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕτη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα  τώρα που είναι γνωστή η κυβερνητική πρόθεση να κόψει ακόμα και το επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνδικαλιστικούς φορείς  να εκφράσουν τη αλληλεγγύη  τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ

ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια