Καταγγέλλουν οι αστυνομικοί των νησιών του Αιγαίου τον διευθυντή αστυνομίας Λέσβου

Για κατάλυση κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης κάνουν λόγο οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Β. Δωδεκανήσου και Ν. Δωδεκανήσου, για την ενέργεια της διοίκησης της διεύθυνσης αστυνομίας Λέσβου, να κατεβάσει το πανό που είχε αναρτήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Λέσβου.

Οι πέντε ενώσεις συμπαραστέκονται στην ΕΑΥΝ Λέσβου και χαρακτηρίζουν την πράξη της διοίκησης ως αντιδημοκρατική και αυταρχική.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, αναφέρουν τα εξής:

 Έως τώρα η διοίκηση , μας είχε συνηθίσει στην πρακτική του ‘’κουκουλώματος‘’, που εφάρμοζε για τα προβλήματα που αναδείκνυαν ο συνδικαλιστικές ενώσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, ειδικά όταν αυτό γινόταν κατά την περίοδο των κρίσεων.

Σήμερα, όμως, ξεπέρασε τον εαυτό της καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης.

Η πράξη της διοίκησης της διεύθυνσης αστυνομίας Λέσβου, να κατεβάσει το πανό που είχε αναρτήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Λέσβου, υπερασπιζόμενη – ως οφείλει – τα δίκαια αιτήματα των μελών της, αποδεικνύει από μόνη της την αντιδημοκρατική και αυταρχική της λειτουργία .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα λόγια είναι περιττά, όταν οι πράξεις επιβεβαιώνουν από μόνες τους τα όσα καταγγέλλει η Ένωση και το να εκφράσουμε την στήριξή μας σε κάτι τόσο οφθαλμοφανές, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο .

Δυστυχώς, η πανδημία μας εμποδίζει να εκφράσουμε με την φυσική (δυναμική) μας παρουσία, την έμπρακτη στήριξή μας στην Ένωση Αστυνομικών Λέσβου, καθώς και την οργή μας για τις πρακτικές της διοίκησης.

Ωστόσο, η ελπίδα μας να αντιμετωπισθεί γρήγορα η υγειονομική απειλή και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα μας δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν οι εκφραστές αυτών των τακτικών, θα έχουν στο μέλλον το θάρρος να πράξουν το ίδιο, όταν μας δουν μαζικά και αποφασισμένους μπροστά τους.