Καταγγέλλουν την μη παράταση των συμβάσεων της κοινωφελούς στα hot spot

Διαμαρτύρεται το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και καταγγέλλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, επειδή απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για παράταση της σύμβασής τους.

Προσθέτει δε ότι οι εξηγήσεις που εδόθησαν για μη παράταση του προγράμματος ήταν για να μην αποκτήσουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα και καταγγέλλει ότι «δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα μιλάμε για κακοπληρωμένους εργαζόμενους των 495,25€!».

Καλεί δε τους εργαζόμενους «να κλείσουν τα αυτιά τους στις ελπίδες που μοιράζονται από διάφορους αρμόδιους και μη. Να μην συμβιβαστούν με μια ακόμα δίμηνη παράταση, ζωή με δόσεις δεν υπάρχει. Η μόνη διέξοδος είναι να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν μαζί με το σωματείο τους:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, με συλλογική σύμβαση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και ασφάλεια στη δουλειά, μέτρα προστασίας της μητρότητας, καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Οι ΣΣΕ να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις για τις ΣΣΕ.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους».

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια