Έτρεχαν νυχτιάτικα, να εξασφαλίσουν κατάλυμα για 32 μετανάστες

Άρον – άρον έτρεχαν νυχτιάτικα, το βράδυ της Παρασκευής, τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;», για να εξασφαλίσουν κατάλυμα σε 32 μετανάστες τους οποίους απέλυσε η αστυνομία από το κέντρο κράτησης Μερσινιδίου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της συνήθους και προβλεπόμενης διαδικασίας, τους εφοδίασαν με το ειδικό έγγραφο και τους έβγαλαν από το κέντρο, προκειμένου να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, που συνήθως και παγίως είναι ο Πειραιάς.

Όμως, την Παρασκευή το βράδυ δεν υπήρχε πλοίο από τη Χίο για τον Πειραιά, ενώ το πιο σύντομο δρομολόγιο – πριν το βράδυ της Κυριακής – είναι το πρωί της ίδιας ημέρας για την Καβάλα, όπου – όμως – δεν πάει κανένας από τους μετανάστες.

Βρέθηκαν, λοιπόν, 32 άνθρωποι στη μέση του πουθενά, με αποτέλεσμα να τρέχει η «Λάθρα;» να τους βρει χώρο διανυκτέρευσης. Τελικά, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Αγία Μαρκέλλα», στον Βροντάδο, ο ιδιοκτήτης του οποίου τους φιλοξένησε με ένα χαμηλό τίμημα, ενώ για όσους εξ αυτών δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν συνεισέφερε η «Λάθρα;».

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν και είναι δυσεξήγητο γιατί προβαίνει στις συγκεκριμένες ενέργειες η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αφού εκ των προτέρων γνωρίζει το πρόβλημα.