Καταπλέει στη Χίο το Majestic Princess

30

Μια πλωτή πολιτεία 5.048 ανθρώπων, το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο «Majestic Princess», καταπλέει το πρωί του Σαββάτου, 6 Μαΐου 2017, στη Χίο, δίνοντας μια τονωτική ένεση αισιοδοξίας στον χειμαζόμενο τουρισμό του νησιού.

Πρόκειται για την πρώτη προσέγγιση κρουαζιεροπλοίου την εφετινή σαιζόν στο νησί και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θεωρείται «ναυαρχίδα» και άρχισε μόλις εφέτος τις κρουαζιέρες στην Μεσόγειο.

Το πλοίο, προερχόμενο από την Ρόδο, θα προσεγγίσει τη Χίο περί τις 7.30 το πρωί και θα παραμείνει – λόγω μεγέθους – εκτός λιμένος, ενώ η αποβίβαση των επιβατών – επισκεπτών θα γίνει με βάρκες. Η αναχώρησή του για τον Πειραιά είναι προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Στις 9.30 το πρωί έχει προγραμματισθεί επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο αντιπροσωπείας του δήμου Χίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, για το καλωσόρισμα και τη επίδοση ειδικής πλακέτας στον πλοίαρχο.

Στο «Majestic Princess», με πλήρωμα 1384 άτομα, θα επιβαίνουν 3.664 άτομα, εκ των οποίων ένας αριθμός θα ξεναγηθούν από το τουριστικό γραφείο του κ. Θεόδωρου Μιχαλάκη, με 17 λεωφορεία σε διάφορα σημεία της Χίου (Μεστά, Πυργί, Νέα Μονή, Ανάβατος, Δασκαλόπετρα, Μερσινίδι). Εκτιμάται δε ότι ένας μεγάλος αριθμός επιβατών θα επισκεφθεί την πόλη και την τοπική αγορά. Το πλοίο πρακτορεύει το τουριστικό γραφείο του κ. Πέτρου Κολοκυθιά.

Το «Majestic Princess» είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Princess Cruises και έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 68 μέτρα και τονάζ 143.700 τόνοι. Διαθέτει 19 καταστρώματα και 1780 καμπίνες. Η δε κατασκευή του κόστισε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκίνησε, όπως προανεφέρθη, εφέτος τις κρουαζιέρες του στην Μεσόγειο, όπου και θα παραμείνει έως τις 21 Μαΐου 2017, ενώ στην συνέχεια θα πάει στην Κίνα, η οποία αποτελεί νέα αναδυόμενη αγορά στον θαλάσσιο τουρισμό.

majestic-princess

Σχόλια