Καταποντίσθηκαν στις εκλογές οι «εκλεκτοί» του Μηταράκη

Καταποντίσθηκαν κυριολεκτικά οι «εκλεκτοί» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, για την ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ Χίου, καθώς και των αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος.

Στις εκλογές για τους αντιπροσώπους του συνεδρίου έμειναν εκτός, λαμβάνοντας μάλιστα πολύ μικρό αριθμό ψήφων, ο κ. Γεώργιος Σιδέρης και η κα Θεσσαλία – Ραφαηλία Τούμπα, φοιτητής και φοιτήτρια αντιστοίχως στη Χίο, αλλά όχι Χιώτες, οι οποίοι – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – είχαν προωθηθεί από τον κ. Μηταράκη. Απέτυχαν δε οι προσπάθειες ακόμα και για την κα Τούμπα, η οποία υποστηρίχθηκε ιδιαιτέρως, προκειμένου να εκλεγεί με βάση την ποσόστωση των γυναικών.

Το παρασκήνιο αναφέρει ότι ήταν οι ίδιοι, που είχαν εμφανισθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, μετά την λήξη της προθεσμίας, προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για σύνεδροι. Οι υπεύθυνοι τους έκαναν γνωστό ότι τα ονόματά τους θα σταλούν στην Αθήνα, στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, που θα αποφασίσει αν θα γίνουν δεκτές οι εκτός προθεσμίας υποψηφιότητές τους.

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι το όλο σκηνικό της παρουσίας τους με καθυστέρηση ήταν στημένο, αρνούμενοι να αποχωρήσουν από τα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδιο σε βάρος της διοίκησης της ΝΟΔΕ και ειδικότερα του προέδρου της κ. Πρόδρομου Μανωλάκη, ο οποίος – μαζί με τον κ. Παντελή Καμπούρη – είχαν τεθεί σε αργία πριν λίγο καιρό για το σκηνικό με τον κ. Μηταράκη, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πάντως, η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι δεν βγήκε στους εμπνευστές της.

Όμως, εκτός από τους συνέδρους ήττα φαίνεται ότι υπέστη ο κ. Μηταράκης και στην ΝΟΔΕ, όπου απέτυχαν να εκλεγούν οι κ.κ. Δημήτρης Βίος και Μάρκος Φιστές, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν υποστηριχθεί από τον βουλευτή Χίου, καθώς και από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com