Καταρράκτης, το παραθαλάσσιο χωριό χωρίς πρόσβαση στη… θάλασσα

Ο Καταρράκτης είναι ένα από τα λίγα παραθαλάσσια χωριά της Χίου. Το χωριό παρότι κτισμένο ακριβώς πάνω στην παραλία, κι ενώ βρίσκεται μια αναπνοή από το κύμα δεν έχει καμιά πρόσβαση στη θάλασσα!

Οι γνωστές παραλίες που έχει το χωριό, η μια στον κεντρικό δρόμο ακριβώς κάτω από τα καταστήματα εστίασης, η οποία είναι στην κυριολεξία “πνιγμένη” στα φύκια και η άλλη,από την αριστερή πλευρά η οποία είναι προσβάσιμη μόνο για… λοκατζήδες, με συρματοπλέγματα και άλλα σίδερα να την διακοσμούν.

Εκατοντάδες επισκέπτες της Χίου απολαμβάνουν τον καφέ ή το ουζάκι τους στα πολλά μαγαζιά που λειτουργούν στην παραλία, στο χωριό λειτουργούν ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια όμως κανείς από τους θαμώνες τους δεν μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του. Η θάλασσα υπάρχει μόνο ως εικόνα.

Οι κάτοικοι πολλάκις έχουν διαμαρτυρηθεί αρμοδίως για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χωρίς όμως ανταπόκριση και οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν στο παρελθόν στην μια παραλία πλέον είναι άκρως επικίνδυνες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Η ράμπα που υπήρχε αφαιρέθηκε ως ακατάλληλη από την παραλία αλλά ως κατάλληλη τοποθετήθηκε στη… Βοκαριά
Η παραλία ακριβώς δίπλα στα καταστήματα εστίασης από τα φύκια είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί
Προστατευτικά συρματοπλέγματα στην παραλία , εικόνα για καρτ ποστάλ!

 

Κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα που λέει και το τραγούδι
Και αυτά τα σκουριασμένα σίδερα βρίσκονται στην παραλία του Καταρράκτη αλλά καμιά υπηρεσία δεν ενδιαφέρεται να τα απομακρύνει. Ίσως αν συμβεί κανένα ατύχημα, τότε να αρχίσουν να τρέχουν οι ιθύνοντες.

 

Η κατ’ ευφημισμόν και μόνο παραλία του Καταρράκτη
Αυτή είναι εικόνα νησιού που θέλει να αναπτυχθεί τουριστικά…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια