Καταρρίπτει το υπουργείο Εργασίας τους ισχυρισμούς Τρομπούκη

Τα όσα επικαλείται το στέλεχος της ΝΔ στη Χίο κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης ότι η εργαζόμενη – καθαρίστρια που βρέθηκε στο γραφείο του κατά τη διάρκεια ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε, ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο, διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Το θέμα το οποίο έχει απασχολήσει την κεντρική πολιτική σκηνή αφού αποτελεί “δείγμα” πολιτικού προσανατολισμού της Ν.Δ., μιας και ο κ. Τρομπούκης είναι προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος και προαλείφονταν για υποψήφιος βουλευτής, απασχόλησε το υπουργείο Εργασίας.

Με ανακοίνωση του, διαψεύδει ότι η εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία και αποκαλύπτει και την  πρόθεση του κ. Τρομπούκη να συγκαλύψει το γεγονός, καταγγέλλοντας  ότι το εργόσημο που επικαλείται ο κ. Τρομπούκης εκδόθηκε μετά τον έλεγχο!

Η ανακοίνωση

Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε., υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.
Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.
Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.
Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο.
Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου.
Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια