Κατασχέθηκε «μαύρη» μαστίχα σε κατάστημα της πόλης

Ποσότητα μαστίχας περίπου 60 κιλών η οποία δεν είχε πωληθεί από την ΕΜΧ κατασχέθηκε σε κατάστημα της πόλης ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε το Τελωνείο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου στο κατάστημα διαπίστωσε ότι υπήρχε σε αυτό ποσότητα μαστίχας η οποία για το σύνολο της ακόμη και σε διάστημα δυο χρόνων δεν είχε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (τιμολόγια πώλησης) από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου που να αποδεικνύουν την αγορά της.

Η ΕΜΧ θα προχωρήσει σε μήνυση, αφού έχει το μονοπώλιο ενώ το Τελωνείο ως μπόνους θα εισπράξει το ήμιση της αξίας της παρανομής μαστίχας που κατασχέθηκε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα που αφορούσε τον πόλεμο που δεχεται η μαστίχα από την Τουρκία, ενώ  ο πόλεμος και οι επιθέσεις στην Ένωση και στο προϊόν της γίνονται εκ των έσω στο βωμό του κέρδους.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό για την ΕΜΧ και στο παρελθόν αντιμετώπιζε και θα αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά αφού είναι πολύ δύσκολο να ελεγχεί στο σύνολο της η παραγωγή. “Δημόσια υπηρεσία έκανε έλεγχο στο κατάστημα και ανακάλυψε την ποσότητα της παράνομης μαστίχας. Θα καταθέσουμε μήνυση. Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό αλλά είναι δύσκολο να το αποδείξουμε αφενός και να το εντοπίσουμε αφετέρου”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος.

Ο ίδιος βάζει βάζει μια ακόμη παράμετρο, αυτή την ποιότητα της μαστίχας. “Πουλάνε παράνομα τη μαστίχα ως μαστίχα Χίου. Αν δείτε την ποιότητα του προϊόντος θα καταλάβετε ότι δεν έχει καμια σχέση  με το δικό μας. Πέρα από παράνομη πώληση είναι και δυσφήμιση για τη μαστίχα μας” ανέφερε.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια