ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Κατετέθη η αγωγή για την απόδοση του Μερσινιδίου

Κατετέθη η αγωγή για την απόδοση του Μερσινιδίου

Κατετέθη την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, από το ηγουμενοσυμβούλιο της μονής Μερσινιδίου η αγωγή για την απόδοση του χώρου του κέντρου κράτησης Μερσινιδίου, το οποίο είχε μέχρι πρόσφατα στην ευθύνη της η διεύθυνση αστυνομίας Χίου.

Η αγωγή αυτή έρχεται τυπικά ως συνέχεια της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που κέρδισε η μονή Μερσινιδίου, με την απόφαση του ειρηνοδικείου Χίου της 16ης Ιανουαρίου 2017, κατά της οποίας ασκήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έφεση από το ελληνικό Δημόσιο. Η εκδίκαση της έφεσης έχει ορισθεί στις 26 Απριλίου 2017.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία εντός προθεσμίας 100 ημέρων παό τη κατάθεση της αγωγής οι δύο πλευρές πρέπει να προσκομίσουν και να καταθέσουν όλα τα έγγραφα και τις προτάσεις τους και εν συνεχεία σε διάστημα 20 ημερών κλείνει ο φάκελος και ορίζεται δικάσιμος.

Η δικάσιμος στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου αναμένεται ότι θα ορισθεί σε έναν έως δύο μήνες μετά το κλείσιμο του φακέλου, ενώ η απόφαση εκδίδεται το αργότερο οκτώ μήνες μετά την εκδίκαση της αγωγής.

Δηλαδή, σε έναν χρόνο και βλέπουμε…

Μοιραστείτε το:
  • rss