Κατεβάζουν ρολά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ευρύ κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που καλύπτονται από το Εργατικό Κέντρο Χίου, απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 της ίδιας μέρας στην πλατεία Βουνακίου.

“Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα παιχνίδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που ψάχνει τα «καλά» σημεία του νομοσχεδίου, να συνταχθούν στο μεγάλο ταξικό αγώνα.

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ αποφασίσαμε να βρεθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση, έτσι όπως  αρμόζει και στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε.

Να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 10 Ιουνίου, απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Καλούμε όλα τα α/μια  σωματεία της δύναμής μας  και όλα τα σωματεία και φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να τα δώσουν όλα για την οργάνωση του αγώνα, για να δοθεί καθοριστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης  σε συμπαιγνία με την ολιγαρχία του πλούτου και τους διάφορους εργατοπατέρες”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση ανακοινώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, καλώντας και όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Πλατεία Βουνακίου.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χίου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ αποφασίσαμε να δώσουμε το δυναμικό παρόν μας από κοινού με όλους τους φορείς και τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων του νησιού μας στην 24ωρη Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:30πμ στην πλατεία Βουνακίου για να αγωνιστούμε ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

Στην κατάργηση του 8ωρου

Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Στο άνοιγμα της Κυριακής σε επιπλέον κλάδους

Στην κατάργηση του ΣΕΠΕ

Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της Απεργίας

Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Στην ουσιαστική κατάργηση του Ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Καλούμε την κυβέρνηση να μην γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να βάλει φρένο στις αντεργατικές διατάξεις.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία να δώσουν το παρόν τους στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ανάλογ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου καλώντας και τους συνταξιούχους ναυτικούς να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Παράλληλα ανακοίνωσε εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, στην οποία σημειώνει:

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες της βιοπάλης και τις καλεί να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία στις 10 του Ιούνη στην πλατεία Βουνακίου στις 10.30 για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια που επιδιώκουν να τσακίσουν τις ζωές μας και τις ανάγκες μας.Με το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση θα γίνει και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου-όσο –όπως θέλει ο εργοδότης .Στοχεύουν στην περαιτέρω εκμετάλλευσή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Αυτό το νομοσχέδιο θα φέρει τη σωματική μας εξόντωση ,θα διαλύσει την οικογενειακή μας ζωή και θα εξαφανίσει τον έτσι κι αλλιώς μειωμένο προσωπικό ελεύθερο χρόνο μας.

-Θεσμοθετούν την 10ωρη εργασία που θα επιβάλλεται με ατομικές συμβάσεις.

-Θα επεκτείνει τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας.

-Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε περισσότερους κλάδους

-Κάνει πιο «εύκολες» τις απολύσεις και χωρίς αποζημίωση

-Βάζει εμπόδια στις απεργίες και στην συνδικαλιστική δράση με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζόμενων.

-Θέλουν με πρόσχημα την ισότητα να μοιράσουν ευθύνες σε άνδρες και γυναίκες αντί να εξασφαλίσουν μέτρα προστασίας της μητρότητας,φροντίδα για τους ηλικιωμένους,αμεα,αύξηση της αποζημίωσης για την άδεια της μητρότητας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δεν δεχόμαστε να ισοπεδωθούν εργασιακές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες έναν αιώνα πριν.

Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα και διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας ,που σήμερα είναι απολύτως εφικτό να έχουμε όπως είναι η σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για το γυναικείο οργανισμό και την μητρότητα,μείωση του εργάσιμου χρόνου με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τα ενδιαφέροντα και την κοινωνική μας ζωή και δράση.

 

Τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση γνωστοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργια και στη συγκέντρωση.

“Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 10 Ιουνίου, απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ.
  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Άμεση καταβολή των συντάξεων από το δημόσιο
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας. Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων . Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη)”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια