Καθρεφτάκια τάζει ο Μηταράκης στις επιχειρήσεις νησιών και Έβρου – Άλλα λέει η ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είπε ότι θα διαθέσει ποσό 200 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής και υπηρεσιών σε περιοχές που πλήττονται από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης σπεύδει να δηλώσει ότι «ζητήσαμε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων, για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις επιπτώσεις».

Βέβαια, ουδόλως προκύπτει κάτι τέτοιο από την συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Andrew McDowel, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, ο οποίος ήταν σαφής ότι τα 200 εκ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν «για τη χρηματοδότηση αναγκαίων υποδομών και υπηρεσιών στις περιοχές που έχουν πληγεί από την μεταναστευτική κρίση, όπως προγράμματα στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, υδροδότησης και αποκομιδής απορριμμάτων».

Τα περί ενίσχυσης των επιχειρήσεων αποτελεί προφανώς εφεύρημα του κ. Μηταράκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι έθεσε τέτοιο αίτημα, ενώ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «στήριξη των περιοχών και κυρίως των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο και στα νησιά».

Επιπλέον και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ισχυρίζεται ότι: «Θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Έβρου που, τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια