Καθυστερήσεις στις πληρωμές του μεταφορικού ισοδύναμου, καταγγέλλει ο Μιχαηλίδης

«Σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου παρατηρούνται όλο το τελευταίο διάστημα, σε βαθμό που καθίστανται απολύτως βάσιμες πλέον οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί συνειδητά να πλήξει αυτό το ευρύτερα αποδεκτό μέτρο», καταγγέλλει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Παρατηρεί δε με ανακοίνωσή του την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, ότι «οι καθυστερήσεις αυτές επισημαίνονται με αυξημένη ένταση από τους κατοίκους της Χίου, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών κατηγοριών όπως οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και οι γιατροί που δικαιούνται το αντισταθμιστικό αυτό μέτρο».

Ο κ. Μιχαηλίδης συνυπέγραψε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, στην οποία επισημαινόταν ότι δεν έχει εκδοθεί καμία εντολή πληρωμής για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020. Σημειώνεται ότι, σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάθεσή της, η ερώτηση αυτή δεν έχει απαντηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

«Καλούμε το υπουργείο να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στις μετακινήσεις του 2020, να ομαλοποιήσει τις εντολές πληρωμών και να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σκέψη απαξίωσης ή υποβάθμισης του μεταφορικού ισοδύναμου. Εκτός εάν επιθυμεί να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των νησιωτών, όπως όταν επιχείρησε να κατασκευάσει τις προσφυγικές υπερδομές πριν λίγους μήνες», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια