Καθυστερούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων covi-d

Δεν τους έφτανε το τρέξιμο και το άγχος μέχρι να ενταχθούν στο πρόγραμμα,  αποζημιώσεων λόγω covi-d που εκπονεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά οι επιχειρήσεις τώρα περιμένουν εδώ και μήνες το “ζεστό” χρήμα να πέσει στα ταμεία τους.

Για τον αργό ρυθμό με τον οποίο καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στην επιχειρήσεις, την ώρα που υπάρχει αμε4ση ανάγκη ρευστότητας διαμαρτύρεται με επιστολή του προς την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Χίου.

“Το Επιμελητήριο Χίου έχει καταστεί αποδέκτης πολλαπλών δικαιολογημένων παραπόνων από επιχειρήσεις οι οποίες αν και έχουν ενταχθεί στη δράση “Ενίσχυση Μικρών & πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας Covid-19 στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου” και εγκαίρως έχουν υποβάλει το σχετικό Αίτημα Ελέγχου, δεν έχουν έως σήμερα λάβει τη σχετική επιχορήγηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα -όπως γνωρίζετε- στοχεύει στη χορήγηση του απαραίτητου κεφαλαίου κίνησης για το έτος 2021 και θα βοηθούσε τις πληγείσες επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες σωρευμένες λειτουργικές τους δαπάνες. Ωστόσο και ενώ πλησιάζουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους καμία ένδειξη άμεσης αποπληρωμής δε διαφαίνεται.

Πολλές από τις ενταγμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα στις χρηματοροές τους και η άμεση εκταμίευση της επιχορήγησης θα τις βοηθήσει να επιβιώσουν.

Παρακαλούμε για την άμεση διευθέτηση του θέματος και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί” αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος.

.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια