Κάτι ψελλίζει ο Μηταράκης

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Ο συνήθως λαλίστατος και αποστολέας ακόμα και για ψύλλου πήδημα ή σούρσιμο κατσαρίδας ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ.  Νότης Μηταράκης έλυσε την σιωπή του και επιχείρησε κάτι να ψελλίσει για την απόφασή του να αναστείλει την εξαίρεση των συνταξιούχων ναυτικών, που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, από την κατά 60% περικοπή της σύνταξής τους.

Και τι βρήκε να πει για ένα μέτρο, για το οποίο και ο ίδιος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πίεσε, ώστε να μην μείνουν χωρίς εκπαιδευτές ΑΕΝ σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως οι Οινούσσες, όπου η λειτουργία της σχολής θα ήταν από προβληματική έως και αδύνατη, χωρίς αυτούς τους συνταξιούχους ναυτικούς;

Είπε, σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για το θέμα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν προβληματική η διάταξη του 2016, ότι δεν είχε νομική βάση και διάφορα σαθρά επιχειρήματα, τα οποία ούτε και τους επιστήθιους φίλους του, που ασχολούνται με το θέμα, έπεισαν.

Και, βέβαια, δεν εξήγησε γιατί ο ίδιος που το 2016 ήταν επισπεύδων για την λύση του προβλήματος, αλλά και επί τρία χρόνια, ουδέν έπραξε να πιέσει και να πείσει την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τακτοποιήσει νομικά το θέμα, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα, όπως τώρα, που θα αναζητηθούν από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ – εκπαιδευτές μεγάλα ποσά που αναλογούν στην μη περικοπείσα επί τριετία σύνταξή τους.

Τώρα, λέει, θα συνεννοηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, τα οποία μετά βεβαιότητος θα παρουσιασθούν σε ορισμένες ΑΕΝ, μεταξύ δε τούτων και της ΑΕΝ Οινουσσών.

Για την ταμπακέρα, πάντως, δηλαδή την επιστροφή στην προτέρα κατάσταση, στην εξαίρεση των συνταξιούχων του ΝΑΤ [ εκπαιδευτών στις ΑΕΝ από την περικοπή της σύνταξής τους, ουδέν βρήκε να πει ο κ. Μηταράκης.

Και γιατί να πει, άλλωστε; Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, όταν υπέγραφε την επίμαχη απόφαση. Η οποία – και ευχόμεθα να διαψευσθούμε – είναι ο προπομπός, άλλων ανάλογων αποφάσεων, που αφορούν άλλες κατηγορίες συνταξιούχων, με πρόσθετα πενιχρά και συμπληρωματικά εισοδήματα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια