Κατοχυρώθηκε η μαστίχα ως μοναδικό προϊόν και στην Ινδία

Η Ινδία είναι η επόμενη μεγάλη αγορά στην οποία η ΕΜΧ κατάφερε η μαστίχα να προστατεύεται έναντι απομιμήσεων και  να έχει αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά της και την περιοχή προέλευση της, τη Χίο.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες κατοχύρωσης της μαστίχας ως προστατευόμενο και μοναδικό προϊόν σε όλες τις αγορές η ΕΜΧ, μετά την ΕΕ, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Κορέα κατάφερε να πετύχει το ίδιο και για την αγορά της Ινδίας.

Δηλαδή πλέον μαστίχα στην Ινδία για να πωλείται πρέπει να είναι μόνο από την ΕΜΧ. Στην αγορα της Ινδίας ακόμη η ΕΜΧ δεν έχει μεγάλο κομμάτι, αλλά σίγουρα με διαβατήριο αυτή την πιστοποίηση θα μπορέσει να προχωρήσει δυναμικά.

“Κατοχυρώνουμε την Μαστίχα παγκοσμίως, και διασφαλίζουμε την μοναδικότητα της” δήλωνει ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος τονίζοντας ότι κατοχυρώνεται εμπορικά η ονομασία της μαστίχας και ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι και προοπτικές συνεργασίας. “Μαζί με την ΕΕ, την Κίνα, την Κορέα, την Αυστραλία τις ΗΠΑ και τώρα την Ινδία, η μαστίχα έχει κατοχυρωθεί στα 4/4 των αγορών του πλανήτη” δήλωσε ο κ. Τούμπος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια