Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. κατά το ΚΚΕ η επίθεση στον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Την δική του οπτική στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ στη Χίο, μέσα στο ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του κ. Κώστα Τρομπούκη, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, δίνει η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση ως καυγά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Αφού παρατηρήσουμε ότι εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας επισήμως ουδεμία υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση επί του θέματος (άρα, για ποιό καυγά μιλάει το ΚΚΕ;), παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ, η οποία έχει ως ακολούθως:

«Ο πρόσφατος καυγάς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. στη Χίο για φερόμενο αδήλωτο εργαζόμενο σε γραφείο στελέχους της Ν.Δ., είναι προκλητικός για τους εργαζόμενους. ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., είναι συνυπεύθυνοι με την πολιτική τους για την κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Αφού με τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους έλυσαν τα χέρια της εργοδοσίας, τσάκισαν μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασιακά ωράρια και μια σειρά δικαιώματα, τώρα τους πήρε ο πόνος για τους αδήλωτους εργαζόμενους. Με αυτή την έννοια αποτελεί υποκρισία και το ενδιαφέρον τους για τους υποτυπώδεις ελέγχους των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ.

Μόνη απάντηση σε αυτό το τοπίο, που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί για τους εργαζόμενους, μόνη απάντηση στις κάλπικες αντιπαραθέσεις τους είναι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Της δύναμης που αποδεδειγμένα θα βρίσκεται δίπλα τους και την επόμενη των εκλογών στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια