Κεφαλές επί πίνακι ζητά ο Μανώλης Βουρνούς από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Λύσεις οι οποίες θα αποκαθιστούν την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής πρέπει να απαιτήσει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης από τους πρωταγωνιστές της φαρσοκωμωδίας που μετά την λήξη του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Φεβρουαρίου 2020 έστησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παύλος Καλογεράκης και ο αντιδήμαροχς κ. Γιάννης Ξενάκης.

Αυτό απαιτεί με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών, η οποία χαρακτηρίζει ως «πρακτική καταφανούς και εκ προθέσεως αλλοίωσης της πιο σοβαρής θεσμικής διαδικασίας του δήμου» την εκ των υστέρων ηχογράφηση διαλόγων των αναφερθέντων ως δήθεν συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που είχε λήξει νωρίτερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κ.κ. Καλογεράκης και Ξενάκης έστησαν το πρωτοφανές αυτό σκηνικό, προκειμένου ο δεύτερος να δηλώσει παρών κατά την ψηφοφορία, η οποία είχε λήξει και είχε ανακοινωθεί ως ομόφωνη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάζουμε και ακούμε στον τοπικό Τύπο τα όσα συνέβησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Ξενάκη και του προέδρου του Δ.Σ., μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 21ης Φεβρουαρίου 2020.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος, εκ των υστέρων, ηχογραφούν ένα διάλογο που δήθεν συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Εμφανίζεται δηλαδή μια πρακτική καταφανούς και εκ προθέσεως αλλοίωσης της πιο σοβαρής θεσμικής διαδικασίας του δήμου. Αν δεν συνέβη αυτό τότε ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος “παίζουν” μετά τη συνεδρίαση φανταστικούς διαλόγους που θα μπορούσαν να είχαν γίνει.

Απαιτούνται άμεσα εξηγήσεις και από τους δύο για το τι ακριβώς συνέβη μιας και τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής νοοτροπίας, αλλά και ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία ανακλούν άμεσα επάνω στην παράταξη του δημάρχου, ο οποίος θα πρέπει να απαιτήσει τέτοιες λύσεις οι οποίες θα αποκαθιστούν την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια