Κεραυνοί ΣΕΣΝΟΧ στα περί κουκουέδων και αναρχικών του μάρτυρα της Κανταράκη

Την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Αδαμαντίου Φύλλα,  μάρτυρα της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου κας Ελένης Κανταράκη κατά την συζήτηση της αγωγής της κατά του διευθυντή του astrparis.gr Γιάννη Στεβή αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), σημειώνοντας ότι θυμίζουν άλλες εποχές. Αναλυτικά:

Η κατάθεση – τοποθέτηση σε πρόσφατη δίκη του μάρτυρα αναισθησιολόγου κ. Φύλλα για το ΣΕΣΝΟΧ ότι πρόκειται για «κομμουνιστές και αναρχικά στοιχεία», θυμίζει άλλες εποχές. Η δήλωση αυτή, στην δίκη ενάντια στον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή από την διοικήτρια του νοσοκομείου, προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση των συγκεντρωμένων στο δικαστήριο. Μέσα στα σωματεία συμμετέχουν και δρουν εργαζόμενοι με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και αυτό κερδήθηκε κυριολεκτικά με το αίμα και τους αγώνες. Εκτίθενται όσοι υποτιμούν τις επιλογές των εργαζομένων που ελεύθερα και δημοκρατικά διαλέγουν τους εκπροσώπους τους. Πετούν τη μπάλα στην εξέδρα, αφού δεν απαντούν καν στις συγκεκριμένες καταγγελίες που κάνει ο δημοσιογράφος για τις αποφάσεις της διοίκησης.  Μόνη τους έγνοια, η αλλεργία απέναντι σε ένα αγωνιστικό σωματείο.

Διαμηνύουμε, λοιπόν, ότι δεν είμαστε «χθεσινοί». Το ΣΕΣΝΟΧ, παλεύει σταθερά εδώ και χρόνια, για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη, για την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αυτό είναι γνωστό τόσο στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, όσο και στους Χιώτες και τις Χιώτισσες και αυτό είναι που δεν αντέχουν ορισμένοι. Το ΣΕΣΝΟΧ, όσο και αν ενοχλεί, θα συνεχίσει να διεκδικεί, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που με τις πολιτικές τους έφθασαν το νοσοκομείο: Σε τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, σε συνεχιζόμενη  κτηριακή υποβάθμισή, σε περίθαλψη των ασθενών σε κοντέινερ, στη μείωση των προϋπολογισμών, στην προσπάθεια της διοίκησης να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων λειτουργίας του, στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Για όλα αυτά, επιστρατεύουν την απειλή του «κομμουνιστικού κινδύνου και του αναρχισμού»!

Άρα, τα απαξιωτικά σχόλια για εμάς από άτομα όπως το συγκεκριμένο μάρτυρα, γιατρού αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, δεν μας πτοούν. Αντίθετα μας δυναμώνουν. Αποτελούν για εμάς παράσημο. Όπως φαίνεται η δράση μας ενοχλεί τους εντολοδόχους του και την πολιτική που υπηρετούν. Οι σκουριές, οι λάσπες και οι προβοκάτσιες που  εκτοξεύονται κατά καιρούς εναντίον μας, έχουν ήδη γίνει μπούμερανγκ και έχουν αρχίσει και λερώνουν το ιλουστρασιόν προσωπείο τους.

Η διοίκηση του σωματείου αγωνίζεται και διεκδικεί, με γνώμονα την δημόσια καθολική περίθαλψη του λαού και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τους υποστηρικτές της εξουσίας τους παραδίδει στην κρίση του λαού της Χίου.

 Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.