Κέρδισε την πρωτιά ο Μερούσης, αλλά οι Χιώτες ήταν πολλοί

Ο Χριστόφορος Μερούσης κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Κυριάκος Σημιριώτης την έκτη στον μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά ήταν δεκάδες οι Χιώτες που έδωσαν το «παρών» και την ψυχή τους στην γιορτή του αθλητισμού.

Το chiosrunning.gr έκανε το ρεπορτάζ και συνέλλεξε όλα τα ονόματα των Χίων, που μετείχαν στους αγώνες και αναφέρει τα ακόλουθα:

Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτέλεσε και φέτος σημείο αναφοράς για Χιώτες που μετείχαν σε αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο.

Μικροί, μεγάλοι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα αγωνίσματα του μαραθωνίου, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών τους.

Η στιγμή του τερματισμού των δρομέων της Χίου μας που έδωσαν ο καθένας τους το περίσσευμα των δυνάμεων τους, ήταν στιγμές εκτίμησης και σεβασμού!

Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με μάτια δακρυσμένα από ευτυχία, χαρά και ικανοποίηση , την ώρα που στις εξέδρες δικοί τους άνθρωποι τους αποθέωναν με κάθε τρόπο.

Συγκεντρώσαμε τα ονόματα τους (σίγουρα έχουμε ξεχάσει αρκετούς, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν γίνεται ηθελημένα, είναι ανέφικτο στην πράξη) και τους παραθέτουμε, για να τους μιμηθείτε και κάθε χρόνο η συμμετοχή της Χίου μας να αυξάνει!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πάνω από 15 συμπατριώτες μας που ενώ είχαν δηλώσει την συμμετοχή τους , για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας τους δεν ήταν στην γραμμή εκκίνησης!

marathonios3

marathonios1marathonios2

ΠΗΓΗ: CHIOSRUNNING.GR