Κι άλλες βραβεύσεις για τις παραλίες του νησιού

Την εδραίωση της Χίου, στον χάρτη με τις γαλάζιες σημαίες όλης της χώρας σηματοδοτούν οι βραβεύσεις του δήμου Χίου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  και τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό (FEE  και Foundation of the Environmental Education),  για την αδιάλειπτη επί πέντε χρόνια κατοχή της γαλάζιας σημαίας στις παραλίες της Χίου, του Καρφά, της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Φωτεινής.

Οι τέσσερις αυτές παραλίες της Χίου που ήταν από τις πρώτες που επιβραβεύθηκαν με τη γαλάζια σημαία κατάφεραν να τη διατηρήσουν περνώντας από συχνούς ελέγχους όλα αυτά τα χρόνια. Γι αυτό έρχεται και η αντίστοιχη επιβράβευση να επιβεβαιώσει τη σταθερή αξία στην παροχή υπηρεσιών και στην ποιότητα και καθαρότητα των νερών.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των παραπάνω οργανισμών διακρίνονται για την αυστηρότητα τους αφού φέτος από τις γαλάζιες σημαίες που δόθηκαν αρχικά, αφαιρέθηκαν στην συνέχεια μετά από ελέγχους από παραλίες της Ελλάδας, 17 γαλάζιες σημαίες.

“Είναι θετικό που πλέον εδραιωνόμαστε στο χάρτη των γαλάζιων σημαιών και δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου Χίου και Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Γιώργος Καραμανής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια