Κι άλλη αναβολή στη δίκη Σκούφαλου – Αμπαζή

Μια ακόμη αναβολή ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες τέσσερις στην υπόθεση που αφορά τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή, στελέχη του ΚΚΕ που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης από τον εκπρόσωπο της ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ, για την πολιτική τους άποψη και στάση για τις «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Το δικαστήριο αναβλήθηκε ξανά για τις 30 Απριλίου 2018 με τον Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Χίου και δημοτικός σύμβουλος, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Χίου και μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στη Χίο και τον Γιώργο Αμπαζή,  υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑΣ, προέδρο του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και ταμίας του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται στις δικαστικές αίθουσες με ανάλογο οικονομικό κόστος εξαιτίας πολιτικών τους θέσεων αναφορικά με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλευρό και των δυο όπως κάθε φορά έτσι και τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 τάχθηκε το σύνολο των εργαζομένων του νησιού και σύλλογοι εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστήριο από την Λαϊκή Συσπείρωση

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου αισθάνεται την ανάγκη  να ευχαριστήσει ολόψυχα όλα τα σωματεία  εργατικά κέντρα και οργανώσεις του μαζικού κινήματος, όλους τους απλούς ανθρώπους, που ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, συμπαραστάθηκαν  στο δικαστικό μας αγώνα ενάντια στον πρώην ιδιοκτήτη της  ιστοσελίδας CHIOS PRESS  και εκπρόσωπο της ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ ,που μας διώκει γιατί υπερασπίσαμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και αποτρέψαμε τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Για άλλη μια φορά η τρομοκρατία δεν πέρασε. Δυστυχώς όμως η δίκη αναβλήθηκε και πάλι για λόγους πέρα από τη δική μας θέληση, που σκιαγραφούν όμως τις γνωστές παθογένειες, με την έλλειψη προσωπικού τόσο σε επίπεδο δικαστικών λειτουργών όσο και υπαλλήλων. 

Η παρουσία των συναδέλφων/σών στο δικαστήριο σε αντίξοες συνθήκες,  τα 65 ψηφίσματα συμπαράστασης πανελλαδικά,  μας δίνουν  κουράγιο να συνεχίσουμε και αποδεικνύουν ότι η εργατική αλληλεγγύη  αποτελεί μονόδρομο για να αντιμετωπίσουμε τους νοσταλγούς του εργασιακού μεσαίωνα.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, δίνουμε ραντεβού στις 30 Απρίλη που ορίστηκε ξανά η δίκη».

Φωτό αρχείου

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια