Κι άλλο βήμα του Μηταράκη για την κατασκευή της δομής στο Θόλος

Πέντε μόλις ημέρες μετά την απευθείας ανάθεση συμβουλευτικών υπηρεσιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (ΠΠΔ) της σχεδιαζόμενης δομής φιλοξενίας στο Θόλος, με αμοιβή 4.588 ευρώ, έρχεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης να επιβεβαιώσει με σημερινή, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, απόφασή του να εγκρίνει την δήλωση της εν λόγω υπαγωγής.

Πρόκειται, βεβαίως, για μια τυπική διαδικασία, η οποία – ωστόσο – μαρτυρά και καταδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στον σχεδιασμό της, για την κατασκευή δομής προσφύγων και μεταναστών στην θέση Άκρα Παχύ, στο Θόλος της Χίου.

Η απόφαση του κ. Μηταράκη έρχεται αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα (σε Λέσβο και Σάμο) της επιτρόπου κας Ίλβα Γιόχανσον, η οποία και επιβεβαίωσε την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της κατασκευής των δομών στην Λέσβο και στη Χίο.

Απομένει, βεβαίως, να δούμε – και αυτό θα αποτελεί και το ουσιαστικό βήμα του κυβερνητικού σχεδιασμού – την απόφαση χωροθέτησης για την κατασκευή της δομής στον συγκεκριμένο χώρο (αντίστοιχα και στην Λέσβο), κάτι που θα σημάνει την ουσιαστική έναρξη των διαδικασιών δημιουργίας των δομών στα δύο αυτά νησιά.

Η σημερινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου

tholos_ppd