Κι εσύ… σύντροφε Αμπαζή;

Ομολογούμε ότι αυτό πάλι δεν το περιμέναμε να συμβεί. Τον κ. Γιώργο Αμπαζή, παραδοσιακό στέλεχος του ΚΚΕ στη Χίο και νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση να επισκέπτεται, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο γα να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του (;).

Θα πείτε δεν μπορεί ένας κομμουνιστής να είναι και χριστιανός, έστω και κατά παρέκκλιση του δόγματος ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού»; Βεβαίως και μπορεί, βεβαίως και δικαιούται.

Εδώ, όμως, δεν συζητάμε ότι ο κ. Αμπαζής πήγε στην εκκλησία της ενορίας του για να προσευχηθεί. Πήγε στον θεσμό του μητροπολίτη, του συγκεκριμένου μητροπολίτη με τις γνωστές εθνικιστικές, ξενοφοβικές και διχαστικές κορώνες, με την θεσμική του ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου, πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του για να συζητήσουν (και καλά) «γιά θέματα ἐκκλησιαστικῶν μνημείων καί κοινωφελῶν καί πολιτιστικῶν ἔργων, στά ὁποῖα ἡ Περιφέρεια μπορεῖ νά συνεργασθεῖ μέ τήν Ἱερά Μητρόπολη», όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση της μητρόπολης Χίου.

Δηλαδή, θα πει κάποιος καλόπιστος δεν μπορεί το ΚΚΕ να συζητά με τον μητροπολίτη για τα αναφερόμενα θέματα; Βεβαίως, απαντάμε, μπορεί και θεσμικά αν τούτο ζητηθεί ή αν παραστεί ανάγκη υποχρεούται. Όχι, όμως, με το… καλημέρα να ξεκινά την θητεία του, που δεν άρχισε βέβαια, από τον μητροπολίτη, θέλοντας ενδεχομένως να στείλει κάποιο (τι, άραγε;) μήνυμα.

Και, μάλιστα, την επαύριο του μείζονος ολισθήματος που διέπραξε ο κ. Μάρκος αναφορικά με την αθλιότητα κληρικού των Φλατσίων σε βάρος του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, πράξη που και το ΚΚΕ καταδίκασε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια