ΚΙΝΑΛ: Φιάσκο η συνάντηση Μηταράκη με τους επικεφαλής των παρατάξεων

Να αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ και εν συνεχεία να κλείσει και να εφαρμοσθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χίου, ζητά με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ Χίου, που χαρακτηρίζει φιάσκο την συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την περασμένη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω του υπουργού της κ. Μηταράκη έθεσε το ψευτοδίλημμα, μονιμοποίηση της ΒΙΑΛ ή υπερδομή – μαμούθ την ίδια ώρα που είχε δρομολογήσει εξελίξεις για την πρώτη περίπτωση.

Σ’ αυτόν τον εμπαιγμό βρήκε συνοδοιπόρους τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, την παράταξη του και όχι μόνο…

Παρόμοιο ζήτημα προκύπτει και για την Μόρια στην Λέσβο και πραγματικά μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει ακουστεί καθόλου μια τοποθέτηση από την περιφερειακή αρχή και τον κ. Μουτζούρη και γενικά από τους συμβούλους της περιφέρειας.

Αναμφίβολα το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ζήτημα ζωτικό για όλο το Βόρειο Αιγαίο και δεν πρέπει να απασχολεί μόνο τους δήμους στα νησιά μας.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε κατ’επανάληψη τοποθετηθεί για το ζήτημα και συντασσόμαστε πλήρως με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου:

1. Αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και κλείσιμό της.

2. Δημιουργία νέας μικρής δομής ( ) που έργο θα έχει μόνο την καταγραφή και ταυτοποίηση.

3. Η διαδικασία του ασύλου θα γίνεται στην ηπειρωτική χώρα σε κατάλληλες ανθρώπινες δομές

4. Όχι σε υπερδομές – μαμούθ, όχι στην μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές ψυχών.

Αναμένουμε ξεκάθαρη απάντηση από τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο για την μετεξέλιξη της δομής ΒΙΑΛ και Μόριας σε μόνιμες ελεγχόμενες δομές, σε κολαστήρια ανθρώπων, σε κέντρα υποβάθμισης και εξαθλίωσης των νησιών μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια