ΚΙΝΑΛ: Μόνο με συνεργασία μπορεί να προχωρήσει η αυτοδιοίκηση κι όχι με ακύρωση της λαϊκής ψήφου

Την αντίθεση του, στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση εκφράζει με ανακοίνωση του του ΚΙΝΑΛ Χίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως έρχεται τώρα με ένα σχέδιο νόμου που καταστρατηγεί πλήρως την λαϊκή ετυμηγορία και περιφρονεί τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μάη, να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στο όνομα της κυβερνησιμότητας προσφέροντας στον εκάστοτε δήμαρχο και στους συμβούλους της παράταξής του μια απόλυτη πλειοψηφία (μια υποχρεωτική πλειοψηφία των 3/5) παρακάμπτοντας τους συμβούλους όλων των άλλων συνδυασμών καθιστώντας τον ρόλο τους άνευ περιεχομένου. 

Τα δε τοπικά συμβούλια από αποφασιστικού χαρακτήρα μετατρέπονται ξανά σε γνωμοδοτικού, γεγονός που χωρίς αμφιβολία υπονομεύει πλήρως τον λόγο ύπαρξης και σοβαρής παρέμβασης σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ζητημάτων που αφορούν τις τοπικές μας κοινότητες.

Ως Ν.Ε. Χίου του Κινήματος Αλλαγής, θα θέλαμε να τονίσουμε με σαφήνεια ότι η ανάγκη ανάπτυξης κουλτούρας συνεργασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση καθίσταται αναγκαία  και δεν πρέπει πλέον να αποτελεί κάτι για το οποίο θα εκφράζουμε αμφιβολίες αλλά ένα πάγιο δεδομένο που θα λειτουργεί ως αφετηρία για καλύτερη διοίκηση και ορθότερη διαχείριση όλων των ζητημάτων. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει ένα σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά “ακυρώνει” την λαϊκή ψήφο. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και η σύνεση κατά την ψήφιση του νέου νόμου ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία η αυτοδιοικητική τετραετία που έρχεται να αποτελέσει μια περίοδο δημιουργίας και συνεργατικότητας για το καλό των πολιτών”.   

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια