Κίνδυνος να χαθεί η δωρεά για την ανακαίνιση της παθολογικής κλινικής

Κίνδυνο απώλειας της δωρεάς που προτίθεται να δώσει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανακαίνιση της παθολογική κλινικής του νοσοκομείου Χίου, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χίου κ. Νότης Μηταράκης και Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Οι δύο βουλευτές, αφού αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης και στη θετική κατάληξη που είχαν οι σχετικές συζητήσεις με την διοίκηση του Ιδρύματος, επισημαίνουν ότι την δωρεά και την διαχείριση του κονδυλίου για την ανακαίνιση «έχει αναλάβει το σωματείο “Φίλοι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου”, αφού αποτελεί πάγια τακτική του Ιδρύματος, τις δωρεές να τις παραχωρεί σε σωματεία, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ωστόσο, συνεχίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου, αντιτίθεται σε αυτή την διαδικασία και επιθυμεί την διαχείριση της δωρεάς, απευθείας από το Νοσοκομείο, κάτι που βρίσκει αντίθετη την διοίκηση του Ιδρύματος που χορηγεί τη δωρεά, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της οριστικής απώλειας των χρημάτων και της μη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου».

Ερωτούν, τέλος, τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και γιατί η διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να παρακάμψει το προαναφερθέν σωματείο, θέτοντας σε κίνδυνο την χορήγηση της δωρεάς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια