Κίνημα αλλαγής: Καμιά χώρα πρώτης εισόδου να μην γίνει αποθήκη ψυχών

Να μην κάνει αποδεκτό η κυβέρνηση το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητά με ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει ιστορικές ευθύνες, καταδικάζοντας τη χώρα στον ρόλο της αποθήκης ψυχών.

Μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του σημειώνει:

“Το Κίνημα Αλλαγής αλλά και πολλές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο επιμένουν στον υποχρεωτικό αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ. Καμία χώρα πρώτης εισόδου δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και πρέπει να μπει ένα τέλος στην αδικία που έγινε σε βάρος των ελληνικών νησιών. Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει η νέα Μόρια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διεκδικεί. Δεν πολιτεύεται βάσει της εθνικής γραμμής αλλά, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροκομματικούς σχεδιασμούς, υποτάσσεται τελικά στις ορέξεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου θα ρυθμίσει τη μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της ΕΕ για τις επόμενες δεκαετίες.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ιστορική ευθύνη ώστε οι επικείμενες αποφάσεις να μην καταδικάσουν οριστικά τη χώρα στο ρόλο της αποθήκης ψυχών της ΕΕ.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της. Το δίκαιο είναι με το μέρος της χώρας μας. Το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, με τη μορφή που έχει σήμερα, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Ελληνική κυβέρνηση”.