Κινητοποιήσεις αντί για μπάνια ζητά το ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο

Την πραγματοποίηση συνεδρίασης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου με σκοπό την ενεργοποίηση και αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στο αντεργατικό μέτωπο της κυβέρνησης ζητά η Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου.

Σε επιστολή του στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

“Μονόδρομος σήμερα ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας. Το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί κι άλλο η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική Ασφάλιση. Εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης, θέτοντας στην λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις.

Η πείρα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιων, Σωματείων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στο νησί μας, διαμορφώνει σήμερα νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων αγώνων! Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και με νέες δυνάμεις που μπήκαν στον αγώνα, γράφτηκαν στα συνδικάτα. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα έχει την τύχη άλλων αντεργατικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων που κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων έμειναν στα χαρτιά.
Η κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τα απανωτά χτυπήματα πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους της να βλέπουν εφιάλτες.
Καλούμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, να πραγματοποιήσει άμεσα συνεδρίαση με εξής προτεινόμενα θέματα:
1) Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη Σωματείων για την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων του νησιού σε κάθε κλάδο για το νέο νομοσχέδιο για τις συντάξεις.
2) Να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από τον κορονοϊο και για τη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού. Αλλά και να παρθούν μέτρα στήριξης των συναδέλφων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊο, με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, όπως τους μουσικούς και ανθρώπους του πολιτισμού, τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και τουρισμό .
3) Να στηρίξει την αγωνιστική απόφαση των κατοίκων της Αμανης, για τις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν στα χωριά τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιούλη.
4) Να στηρίξει την πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για να ανοίξει ο θερινός κινηματογράφος (cine κήπος) και να μην περάσει στα χέρια ιδιώτη, καλώντας τα Σωματεία να συμμετέχουν στις προβολές που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 21:00 στον φράχτη του κινηματογράφου και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια