Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση

Με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και λόγω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24 Μαίου 2022, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στις δομές που εργάζονται είναι οι περισσότεροι με συμβάσεις καλύπτονταν όμως πάγιες ανάγκες και ζητούν. να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Με σύνθημα “όχι στη χρόνια εργασιακή ομηρία” εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς, τα αθλητικά κέντρα κ.λπ. διεκδικούν, όπως είπε η κ. Μίνα Χριστοφή: Καμία απόλυση συμβασιούχου, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών και αυξήσεις στους μισθούς.
Παράλληλα οι συμβασιούχοι του ΕΣΠΑ στη Χίο βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα αφού αρχίζουν από την αρχή ξανά δικαστικό αγώνα για τη μονιμοποίηση τους, αφού η προηγούμενη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία σε άλλους δήμους, εδώ έπεσε στο κενό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια