Κινητοποιούνται γονείς και εκπαιδευτικοί για τα προβλήματα στα σχολεία

Με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους του δήμου Χίου και της Περιφέρειας και τους βουλευτές του νησιού, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και γονείς θα απαιτήσουν την λύση των προβλημάτων στα σχολεία του νησιού.

Θα προηγηθούν συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο, ώστε να καταγραφούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα προβλήματα.

Η παράσταση στην Διεύθυνση Π.Ε. (Οινωπίωνος 1)θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 1.30 το μεσημέρι, ενώ σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση έχουν εκδώσει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στην κοινή συγκέντρωση διαδασκόντων και γονέων, όπου – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «υπήρξε κοινός τόπος η θέληση για άμεση κινητοποίηση με αφορμή τα τεράστια κενά σε σχολεία και νηπιαγωγεία, με ειδική μνεία στην ειδική αγωγή. Κοινή διαπίστωση ήταν και το ότι οι εργαζόμενοι γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι, δεν μπορεί να μπουν σε κατάσταση αναμονής ή συναίνεσης, στη λογική «ότι έγινε – έγινε» μετά τις πρόσφατες εκλογές».