ΚΚΕ: Χωρίς ουσιαστικά μέτρα το άνοιγμα των σχολείων

Πρωτόκολλα λάστιχο, βλέπει στα σχολεία το ΚΚΕ υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας με κενά σε εκπαιδευτικούς και χωρίς το αναγκαίο πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμών.

“Αυτό που όλες και όλοι -εκτός της κυβέρνησης- θέλουν, είναι να μην υπάρξει άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά, τα παιδιά να μην “κολλούν” στις οθόνες και να μην μεγαλώνει το άδικο μορφωτικό και κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στους μαθητές. Ωστόσο,  αυτό που όλες και όλοι βλέπουν, είναι ότι τα σχολεία ανοίγουν με πρωτόκολλα – λάστιχο, που δεν εξασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε να προστατευτεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Αυτό που ο όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος ζητάει -και η κυβέρνηση αρνείται- είναι να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις, να καλυφτούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς τώρα, να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού.

Να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση και να λύσει τα προβλήματα εδώ και τώρα. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια