ΚΚΕ: Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η εγκληματική εφαρμοζόμενη πολιτική

Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται κι έχουν αφήσει χωρίς έργα και υποδομές το νησί, σημειώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση.

“Οι ελλείψεις του κεντρικού κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης, έγιναν και πάλι αισθητές στο νησί μας με την πρόσφατη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με τη χιονόπτωση. Δρόμοι έκλεισαν, χωριά αποκλείστηκαν (Β. Χίος), προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ συνέβησαν διακοπές ρεύματος και ηλεκτροδότησης για αρκετές ώρες. Για μια ακόμα φορά τραγικές καταστάσεις έζησαν σε αφόρητες συνθήκες οικογένειες, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ.

Η κατάσταση αυτή, δεν είναι απόρροια των έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που δεν σχεδίασαν να θωρακίσουν με σύγχρονα έργα και υποδομές το νησί”.

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, σημειώνει το ΚΚΕ, μπορεί να αποτρέψει αυτές τις καταστάσεις, αλλά όσο δεν εφαρμόζονται οι πολιτικές εκείνες που θα το επιτρέψουν και όσο δεν οργανώνεται η πολιτική προστασία, οι πολίτες θα είναι καθημερινά μόνοι και ανυπεράσπιστοι απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

“Στις συνθήκες κρίσης και πανδημίας, ο λαός πρέπει να οργανώσει τον αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη βρεθεί με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς δυνατότητα θέρμανσης γιατί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη τόσο στους βιοπαλαιστές αγρότες, άνεργους, μικρούς επιχειρηματίες, ευπαθείς ομάδες που το έχουν ανάγκη όσο και στους πρόσφυγες – μετανάστες με το άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ και τον απεγκλωβισμό τους, με το αίτημα για καμιά δημιουργία νέου κέντρου.

Οι κομμουνιστές, βουλευτές, εκλεγμένοι στην Περιφέρεια και στους δήμους θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στο λαό, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια