ΚΚΕ κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για δομή προσφύγων στη Χίο

Η καταγραφή και η ταυτοποίηση των προσφύγων να γίνεται με ευθύνη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ εντός Τουρκίας και από εκεί κατευθείαν προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους, υποστηρίζει η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά την δημιουργία δομής στη Χίο.

Αναλυτικά, αναφέρει στη σημερινή – Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 – ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

“Έχουμε σαφώς και από καιρό λάβει θέση υπέρ μιας μικρής, προσωρινής δομής στη Χίο”.

 “Μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί και χαμηλές ροές και ελάχιστους, διαμένοντες, και μόνο προσωρινά στις δομές”.

Αυτές οι δηλώσεις καρμπόν ανήκουν η πρώτη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη με αφορμή το νέο έγκλημα στην Πύλο και η δεύτερη στον υποψήφιο της Ν.Δ. Ν. Μηταράκη, πριν το πολύνεκρο ναυάγιο. Αυτά, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στη Χίο, για τη νέα φυλακή, συμπληρώνουν τη νέα αυριανή συμπολίτευση και στο προσφυγικό…

Η δέσμευσή τους στην Ε.Ε., είναι δέσμευση και στο νέο πρόσφατο σύμφωνο μετανάστευσης μεταξύ της υπηρεσιακής κυβέρνησης και της Ε.Ε., που με τη βούλα εγκλωβίζει τους κατατρεγμένους στα νησιά. Ας το διαψεύσουν!

Οι διάφορες προϋποθέσεις για “ανθρώπινο κέντρο”, που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να “χρυσώσει το χάπι”, είναι δικαιολογίες για τη δημιουργία νέων κολαστηρίων τύπου ΒΙΑΛ και Μόριας. Καθένας καταλαβαίνει ότι ετοιμάζεται και πάλι η “βολική αντιπολίτευση” στη Ν.Δ., από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί με τους διάφορους πρόθυμους, κόμματα «μιας χρήσης», που επίσης προσκυνούν την Ε.Ε.

Επομένως και η συζήτηση περί “μικρής δομής” του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., είναι στεγνή κοροϊδία. Άλλωστε, έχει κριθεί στη Λέσβο, στη Σάμο αλλά και με τα σχέδια που έχουν δημοσιευθεί για το τι ετοιμάζουν στη Χίο, με υποδομές για χιλιάδες ξεριζωμένους.

Το πρόσφατο έγκλημα με εκατοντάδες πρόσφυγες, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να μαίνονται και να κλιμακώνονται, σε συνδυασμό με το νέο σύμφωνο, μαρτυρούν πόσο έωλες είναι οι μεγαλοστομίες περί «ελέγχου του προσφυγικού» και «μειωμένων ροών»!

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει 100%, γνήσια, δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., στην καταστολή, ενάντια στην απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας και των αστικών κομμάτων στην Ελλάδα και το νέο σύμφωνο εγκλωβισμού στα νησιά. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το ΝΑΤΟ, που βάζει φωτιά στην περιοχή.

Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο, στο πλευρό των κατατρεγμένων. υπερασπίζεται τα αιτήματα των μεγάλων αγώνων και στη Χίο, ώστε η καταγραφή και η ταυτοποίηση να γίνεται με ευθύνη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ εντός Τουρκίας και από εκεί κατευθείαν προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.