ΚΚΕ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια περιουσία και το «υπερταμείο»

Με βολές υποδέχεται η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ την δήλωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για την εξαίρεση ακινήτων – πολιτισμικών μνημείων στη Χίο – 13 τον αριθμό – από το σύνολο των 2.330 σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι «αποκρύπτεται βέβαια ότι ο ίδιος νόμος (4389/16), σε άλλο άρθρο, λέει ότι “η ΕΤΑΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση”. Γιατί το «υπερταμείο» ενδιαφέρεται για τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Γι΄ αυτό ήθελαν τα μνημεία να περιλαμβάνονται στη μεταβίβαση και να εξαιρεθούν μετά: Για να διεκδικήσουν τη διαχείριση.

Ο λαός της Χίου θυμάται όσους έβγαιναν στα κάγκελα, φωνάζοντας δήθεν για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», κοροϊδεύοντάς τον προεκλογικά. Σήμερα, οι ίδιοι υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία μέσω του λεγόμενου «υπερταμείου» (μέρος του οποίο είναι και το ΕΤΑΔ), για τα επόμενα 99 χρόνια! Στόχος η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η ταχύτερη εκποίησή της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια