ΚΚΕ: Την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας δείχνει το έμφραγμα στην Αμανή

Την γύμνια του δημοσίου συστήματος υγείας, ειδικά στην πρωτοβάθμια φροντίδα στη Χίο, δείχνει η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην Αμανή, που ήρθε στην επικαιρότητα με το περιστατικό εμφράγματος σε κάτοικο, στην Βολισσό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Καταγγέλλει – συνάμα – ότι «οι διαχρονικές ελλείψεις με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αποκαλύπτουν όλο και πιο έντονα το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι υποδομές υγείας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από ένα χρόνο πανδημίας, οδηγός σε ασθενοφόρο δεν υπάρχει ούτε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καρδαμύλων (που καλύπτει 7 χωριά) όπως είχαμε   καταγγείλει από πέρυσι τον Ιούνη, με αποτέλεσμα αυτό να κινείται με εθελοντές!

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, ενώ είναι υπερδραστήρια στο τσάκισμα του εισοδήματος και της σταθερής εργασίας. Από την άλλη, εντείνει την καταστολή σε χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, σε γειτονιές, τρομοκρατώντας, χτυπώντας και βρίζοντας τον λαό που διεκδικεί.

Εκμεταλλεύονται το lockdown για να κρατήσουν κλειστό το στόμα του λαού. Τώρα χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας διεκδίκησης προς την κυβέρνηση και το κράτος για να καλυφθεί η έλλειψη σε οδηγούς και οι ανάγκες σε στόλο στα ασθενοφόρα στο νησί, του ΕΚΑΒ, για πλήρη στελέχωση της ΠΦΥ και του νοσοκομείου, για επάρκεια σε εμβολιαστική κάλυψη και για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια