ΚΚΕ vs ΣΥΡΙΖΑ για τα τηγανέλαια της Λαγκάδας

Προκλητικές θεωρεί τις ανακοινώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα των Λαγκαδούσων κατά της εγκατάστασης της μονάδας καύσης τηγανέλαιων στην περιοχή τους η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας – μάλιστα – άσφαιρη την κριτική κατά της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά, το ΚΚΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Χαιρετίζουμε τον συνεχιζόμενο αγώνα των Λαγκαδούσων για να ακυρωθεί εδώ και τώρα η άδεια τοποθέτησης μονάδας τηγανέλαιων στην περιοχή.

Η Λαγκάδα ζει τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε. στον στρατηγικό τομέα της ενέργειας, που παραδίδεται στους ιδιώτες, στο κεφάλαιο, με τεράστιες διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης, της ΝΔ, και όλων των Κομμάτων της Ε.Ε. και των τοπικών αρχών. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης στηρίζεται από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές και φυσικά από τους τοπικούς Βουλευτές.

Σε αυτή τη βάση, οι ανακοινώσεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι προκλητικές! Αναμασούν το παραμύθι της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, «υλικά» που οδηγούν σε αυτές τις επενδύσεις.

Πραγματικός υποκινητής των κατοίκων είναι τα προβλήματα που γεννά η πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου.

Κάνοντας «άσφαιρη» κριτική στη δημοτική αρχή και μιλώντας για «ασυνεννοησία», στο όνομα της λεγόμενης «διαβούλευση» και του «δημοκρατικού διαλόγου», πάει να βάλει από την πίσω πόρτα την υλοποίηση τελικά του έργου με το οποίο διαφωνεί μόνο για λόγους προεκλογικούς.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο λαός της Λαγκάδας, της Συκιάδας και των γύρω χωριών πρέπει να καταδικάσει και με την ψήφο του την κοροϊδία, στέλνοντας μήνυμα τόσο στην Ε.Ε. και τα κόμματά της, όσο και σε περιφέρεια και δήμο, δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Τη μόνη δύναμη αποτροπής, που εγγυημένα θα βρίσκεται και αύριο στο πλευρό του».

Η απάντηση του Μάρκου Σκούφαλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Την δική του απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με την Λαϊκή συσπείρωση κ. Μάρκος Σκούφαλος και η οποία έχει ως εξής:

«Απύθμενο θράσος διακρίνει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται στους κατοίκους των χωριών Συκιάδας και Λαγκαδάς για τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην επένδυση με τα τηγανέλαια.

Επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και υποκινητών του ΚΚΕ, για να κρύψει τις βαριές του ευθύνες για την προμελετημένη τακτική, να περάσουν κάτω από το τραπέζι αυτά τα σχέδια, γι΄ αυτό και η φαρδιά πλατιά θετική γνωμάτευση του κυβερνητικού τοποτηρητή, γραμματέα της Αποκεντρωμένης παρά τις αρνητικές ψήφους.

Ακόμα το μελάνι δεν στέγνωσε από τον νόμο που ψήφισαν μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τον αιγιαλό, που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για τέτοιου είδους ενεργειακά εκτρώματα σε βάρος περιβάλλοντος και κατοίκων κι έχουν την τόλμη να μας κουνούν και το δάκτυλο οι σφουγγοκωλάριοι του κεφαλαίου.

Ας μάθουν την ιστορία των δυο χωριών! Θα πάρουν την απάντησή τους λίαν συντόμως και θα είναι τόσο αγνή, όσο και το αγνό κίνημα που ονειρεύονται».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια