Κλείνουν δρόμοι σε δασικές περιοχές

Σε προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές προχωρά με απόφαση του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης. Η απαγόρευση που έχει τεθεί ήδη σε ισχύ θα ισχύσει μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου 2019 και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές της Βόρειας Χίου :

α.  Γιαννάκι – Ταυρί – Αψηλές

           β.  Αψηλές – Λίμνη

           γ.  Ρείκια – Αγ. Παρασκευή 

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ηµερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δηµοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρµόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερµού).Ενηµερώνονται οι πολίτες ότι θα υπάρχει ενδεχόµενο ελέγχου, από εξουσιοδοτηµένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνοµία – Στρατός –∆ασαρχείο) .

Η πραγµατοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόµενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα µέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

H εφαρµογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνοµικές Αρχές, στις ∆ασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες µε περιοχή ευθύνης τους ∆ήµους των αντίστοιχων περιοχών.

Οι τοπικές οµάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, επίπεδο 3 (υψηλό), 4 (πολύ υψηλό), ή 5 (κατάσταση συναγερµού) του Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της ∆/νσης της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιµωρούνται συµφώνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

 

 

 

Ο Δήμος Χίου να ανακοινώσει το περιεχόμενο της απόφασης  στις Δημοτικές Ενότητες και Δημοτικά Διαμερίσματα αρμοδιότητάς  του.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια