Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή

26

Κλείσιμο των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εαρινών εκπτώσεων, δηλαδή την προσεχή 7 Μαΐου 2017, αποφάσισαν η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Στη Χίο οι τοπικοί φορείς (Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕ) δεν έχουν εκδώσει ξεχωριστές ανακοινώσεις, αλλά συντάσσονται πίσω από την ανακοινωθείσα απόφαση των συνομοσπονδιών τους, την οποία και δημοσιοποίησαν.

Οι δύο συνομοσπονδίες εκφράζουν με την αναφερθείσα απόφαση την αντίθεσή τους στην προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές ρύθμιση για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 30 Κυριακές τον χρόνο στις τουριστικές περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία η προσεχής Κυριακή είναι ημέρα προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Χίου

Μήνυμα και πρόσκληση στους Χιώτες να μην πραγματοποιούν τις αγορές τους την Κυριακή απευθύνει το διοικητικό συμβούλιο του  Εμπορικού Συλλόγου Χίου, εν όψει της προσεχούς Κυριακής, 7 Μαΐου 2017, που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο Σύλλογος τονίζει τα ακόλουθα:

«Μην πραγματοποιείς τις αγορές σου την Κυριακή.

Μην υπονομεύεις τη βιωσιμότητα των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων του νησιού σου, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου που δραστηριοποιούνται εδώ αλλά μεταφέρουν τα κέρδη τους εκτός Χίου.

Στήριξε με την αποχή σου τον Χιώτη αυτοαπασχολούμενο, μικροέμπορο και εργαζόμενο από τις αδηφάγες απαιτήσεις ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Την Κυριακή 7 Μαΐου δεν ανοίγει κανένα κατάστημα στη Χίο. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της ΕΣΕΕ».

Σχόλια