Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στη Χίο

Τα καταστήματα της Χίου θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

Ο Σύλλογος καυτηριάζει την απόφαση της κυβέρνησης, που μετέθεσε δύο φορές την συγκεκριμένη κυριακάτικη εργασία και την καταγγέλλει ότι υπακούει στις απαιτήσεις των πολυεθνικών. Αναλυτικά:

Μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνη Γεωργιάδη για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την  Κυριακή 6  Νοεμβρίου, η οποία προσέκρουσε στην μαζική αντίδραση του εμπορικού κόσμου της χώρας και  με κυβερνητικό πρόσχημα την κακοκαιρία μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή και ξανά αναβλήθηκε λόγω μαραθωνίου Αθήνας ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση υπακούοντας στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και εφαρμόζοντας το σχέδιό της για πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας βάζει από το παράθυρο την Κυριακή 27 Νοέμβρη. 

Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε μαύρες Κυριακές.