Κλειστή αίθουσα αθλητισμού θα αποκτήσει ο δήμος Ψαρών

Κλειστή αίθουσα αθλητικών δραστηριοτήτων εμβαδού περίπου 350 τ.μ, θα αποκτήσει σύντομα ο δήμος Ψαρών, μετά την εξασφάλιση ποσού 594.310,95 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα του οικισμού των Ψαρών και σε γειτνίαση με το γήπεδο 5Χ5 και θα αποτελείται από δύο τμήματα:

1. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής που θα είναι και ο κύριος χώρος των δραστηριοτήτων, εμβαδού 228 τ.μ., με δυνατότητα λειτουργίας και ως χώρος συνάθροισης.

2. Την ομάδα των βοηθητικών χώρων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες του γυμναστηρίου (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποθηκευτικός χώρος) με εμβαδό 120 τ.μ, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, βόρεια του κύριου χώρου δραστηριοτήτων και σε επαφή με αυτόν.

Το έργο θα καλύψει πάγιες ανάγκες του δήμου Ψαρών, μιας και δεν υφίσταται ανάλογος χώρος άθλησης σήμερα στο νησί (δημόσιος ή ιδιωτικός) και θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των δημοτών, μαθητών και ενηλίκων.

Η χρηματοδότηση της τεχνικής μελέτης του έργου έγινε από τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, επίτιμο δημότη Ψαρών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια