Κλειστή η προκυμαία για τα αυτοκίνητα, προτείνει το δημοτικό συμβούλιο

Το πήγε από δω, το πήγε από κει, στο τέλος ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης βλέποντας ότι μένει ολομόναχος στην υπόθεση αποκλεισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στην προκυμαία, αναγκάσθηκε να βάλει νερό στο κρασί του και να συμπορευθεί με την πρόταση της αντιπολίτευσης, σχεδόν του συνόλου της.

Η τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, στην συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, 1η Ιουνίου 2020, που έλαβε την μορφή προτροπής προς το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου, προβλέπει τον δοκιμαστικό μερικό ή ολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην προκυμαία κατά την περίοδο των θερινών μηνών, σε ώρες και στο τμήμα της που θα κρίνει και θα αποφασίσει το ίδιο.

Η απόφαση, που κατέθεσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλης Βουρνούς και με την οποία συμφώνησαν και οι άλλες παρατάξεις μιλούσε για ολικό αποκλεισμό και ήταν σε πλήρη διαφοροποίηση της πρότασης του δημάρχου, που μιλούσε για κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες και κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των επιβατηγών πλοίων. Προσετέθη η λέξη μερικός ή ολικός (χωρικά και χρονικά), που πρότεινε ο κ. Κάρμαντζης και κάπου εκεί βρέθηκε η… κοινή συνισταμένη.

Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση ήταν η μεγιστοποίηση των ωφελημάτων, τόσο των πεζών, όσο και των επιχειρηματιών της προκυμαίας, που λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, υφίστανται περιορισμούς στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.

Στην συνεδρίαση είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι του λιμεναρχείου Χίου, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, επαγγελματικών φορέων κ.λπ.

Υπέρ της πρότασης ψήφισε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Δημήτρης Αντωνόγλου, από την Χιακή Συμπολιτεία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια