Κλειστή ΒΙΑΛ, σφράγισμα συνόρων (εννοεί και αποτροπή;) θέλει ο Νότης Μηταράκης

Κλειστή ΒΙΑΛ και φύλαξη των συνόρων με κάθε τρόπο, εννοεί – άραγε – και με αποτροπή (;), θέτει ως πρώτες προτεραιότητες για την επίλυση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφθηκε το hot spot την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επισκεφθεί τη ΒΙΑΛ πολλές φορές. Διαρκώς διαπιστώνω τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν: για αυτούς που διαμένουν, για τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και φυσικά για την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών. Συνθήκες τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση δε φρόντισε να βελτιώσει κατά τα τεσσεράμισι χρόνια από τότε που η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα. Άκουσα με προσοχή τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη ΒΙΑΛ και προσφέρουν έργο συχνά πάνω από τις ανθρώπινες αντοχές. 

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την επίλυση του μεταναστευτικού. Πρώτη προτεραιότητα, η φύλαξη των συνόρων με κάθε μέσο. Δεύτερον, η κλειστή ΒΙΑΛ και η ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Όσων η αίτηση απορρίπτεται, επιστρέφουν στην Τουρκία. Στόχος είναι η ταχύτατη αποσυμφόρηση της Χίου και φυσικά να μην υπάρχει καμία μόνιμη παραμονή στην ακριτική Ελλάδα, για εθνικούς λόγους. Η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό δεν αρμόζει σε ευνομούμενο κράτος. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών περνάει μέσα και από την επίλυση του μεταναστευτικού. Ξεκινάμε άμεσα τη δουλειά, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια