Κλειστοί την Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χίου.

Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται επειδή «η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία».

Με την κινητοποίηση αυτή υλοποιείται σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ενώ ο Σύλλογος έχει κηρύξει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις 11 το πρωί της Δευτέρας έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

«Απαιτούμε να αποσυρθεί ή επίμαχη διάταξη που υποβαθμίζει και απαξιώνει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να διασφαλιστεί το δικαίωμα του παιδαγωγικού και λοιπού προσωπικού στην εργασία , όπως και των γονέων να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε ένα καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com