Κλήθηκαν για απεργία, απάντησαν με ψήφισμα στο Εργατικό Κέντρο

Πρόσκληση στους πολίτες να ψηφίσουν το ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο, χωρίς χωρίς όμως να ανακοινώνει και προκήρυξη απεργία για τις 28 του μήνα, όπως κλήθηκε από το ΠΑΜΕ.

“Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει τον αγώνα των 57 οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρέπει επιτέλους να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους,  όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών που κόστισε τις ζωές σε 57 ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου,  να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία.

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του νησιού μας, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το Link για το ψήφισμα είναι το παρακάτω:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_’