Κοφτήριο μεταλλίων «Ο Μηταράκης»

Μετά τον πρώην  – πλέον – επικεφαλής της Frontex κ. Φαμπρίς Λετζερί, που «παρασημοφορήθηκε» από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, για την συνεισφορά του στην μείωση – με τον δικό του τρόπο – των προσφυγικών ροών, ήρθε η σειρά για άλλους δύο πρώην Έλληνες αξιωματούχους.

Πρόκειται για τους κ.κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ και Θεόδωρο Κλιάρη, πρώην αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για τους οποίους αποφάσισε «την απονομή διαμνημόνευσης μεταναστευτικής αρωγής Α` τάξης – Διαμνημόνευση αξίας για την σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες», όπως αναφέρει στην σημερινή, 16 Μαρτίου 2022, απόφασή του.

Το γεγονός ότι βοά ο κόσμος, κυριολεκτικά, όχι δηλαδή μόνον στην Ελλάδα, για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχουν το Λ.Σ. και η ΕΛΑΣ ουδόλως πτοεί τον κ. Μηταράκη. Έχει βάλει σε κίνηση το… κοφτήριο μεταλλίων, προσδοκώντας σε στήριξη στην δύσκολη αυτή περίοδο των διεθνών πιέσεων που δέχεται η πολιτική των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών.

Φωτό από την… παρασημοφόρηση Λετζερί