Κόλαφος από την ΕΣΗΕΑ στην βιομηχανία αγωγών, στηρίζει τον Γιάννη Στεβή

Καταδικάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) την βιομηχανία των αγωγών κατά δημοσιογράφων και στηρίζει τον διευθυντή του astraparis.gr Γιάννη Στεβή, εναντίον του οποίου κατέθεσε αγωγή, που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου (αναβλήθηκε για 6 Απριλίου 2022) η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Ελένη Κανταράκη.

Το Δ.Σ. στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά καταδικάζει τις αγωγές που στρέφονται κατά δημοσιογράφων. Η πλέον πρόσφατη περίπτωση της βιομηχανίας των αγωγών αφορά το συνάδελφο Γιάννη Στεβή, κατά του οποίου συζητείται σήμερα αγωγή με απαίτηση ύψους 100.000 ευρώ!

Ο συνάδελφος κινδυνεύει με οικονομική εξόντωση επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που επιχειρεί να επιφέρει πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια